Rapport: Places without coordinates

         Beschrijving:


Treffers 1 t/m 29 van 29   » Komma gescheiden CSV bestand

# Plaats Longitude (Lengte) Latitude (Breedte) Aantekeningen
1 Duitsland      Landsnaam voor diegenen welke geboren of overleden zijn in een van de, mogelijk voormalige, Duitstalige gebieden van Europa.
(Zie verder Wikipedia of Wikiwand) 
2 Pruisen      Pruisen (ook wel Pruissen; Duits: Preußen) is een historische staat in Centraal-Europa.  
3 Aerschot, Leuven, België      Aarschot is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De stad ligt in het arrondissement Leuven en telt 30.115 inwoners (1 januari 2019), die Aarschottenaars[1] of ook kasseistampers worden genoemd. 
4 Altdöbern, Oberspreewald-Lausitz, Duitsland      Altdöbern (Nedersorbisch: Stara Darbnja) is een gemeente in de Duitse deelstaat Brandenburg, en maakt deel uit van de Landkreis Oberspreewald-Lausitz. Altdöbern telt 2.531 inwoners 
5 Avezaathen, Zoelen, Gelderland      Avezaath of de Beide Avezaathen is de gezamenlijke aanduiding voor de dorpen Kapel-Avezaath en Kerk-Avezaath. Tot 1978 behoorden de Avezaathen tot de gemeente Zoelen, maar bij de fusie van deze gemeente met Buren werd Kapel-Avezaath bij de gemeente Tiel gevoegd.  
6 Bilsen, Sleeswijk-Holstein, Duitsland      Bilsen is een gemeente in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. De gemeente maakt deel uit van het Kreis Pinneberg. Bilsen telt 752 inwoners. 
7 Givé, Luik, België      Niet bekend. Vermoedelijk een voormalig dorp in de buurt van Luik, Belgie. 
8 Harsien, Pruisen      Voormalige plaats in het Koninkrijk Hannover / Pruisen. 
9 In een rivier
In a river 
    Geen plaatsaanduiding, dit moet onder "meer" staan.
No place indication, this should be under "more". 
10 Krimpen      Niet te bepalen, onbekend. 
11 Lengeker, Duitsland      Lengeker is vermoedelijk een plaats in het voormalige Silezie. De juiste locatie is niet bekend.
Silezië is een historische regio in Midden-Europa die zich uitstrekt aan weerszijden van de midden- en bovenloop van de Oder.
Het gebied is tegenwoordig gelegen in Polen 
12 Leuvenum, Ermelo, Gelderland      Leuvenum is een buurtschap en landgoed in de gemeente Ermelo, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het landgoed is 600 hectare groot en heeft, inclusief het omringende gebied, 65 inwoners (2011). Ten noordwesten van de buurtschap ligt Leuvenumse Bos, ten noorden de Leuvenhorst en ten zuiden het Leuvenumse Veld.
De in een bosrijke omgeving gelegen buurtschap ligt iets ten noorden van de buurtschap Staverden, ongeveer op de lijn Elspeet - Ermelo. Leuvenum ligt in een agrarische enclave. Dit houdt onder andere in dat het landgoed is afgesloten voor wilde zwijnen, maar niet voor reeën en herten. Deze komen er dan ook veel voor.
Door het huidige landgoed Leuvenum stroomt de zich vertakkende Leuvenumsche Beek. Kenmerkend voor het landgoed zijn de boerderijen met de kleuren van Leuvenum op de luiken: donkergroen met gele biezen, de oude enkwal die de vroegere buurtschap omgaf, het omgrachte bosterrein van het verdwenen Huis te Leuvenum (achter uitspanning "De Zwarte Boer"), het huidige Huis te Leuvenum en de afwisseling op de enk van bouwland en oude houtwallen. 
13 Lídec u Roznoval, Tsjechië      Onbekende plaats in Tsjechie 
14 Lies, Deutschland       
15 Loeëng Futu, Indonesie       
16 Lubuk Sapir, Indonesie       
17 Lubuk Selasih, Indonesie       
18 Nederland / Holland      Nederland is een van de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland ligt voor het overgrote deel in het noordwesten van Europa, aan de Noordzee.
(Zie verder Wikiwand)

Benaming 'Nederland / Holland' wordt gebruikt in het bijzonder in takken van families, die de laatste 200 jaar emigreerden naar overzeese gebieden en hun nazaten. 
19 Neuhaus, Ost-Friesland, Duitsland      Niet te bepalen welke plaats hier bedoeld wordt, daar er tientallen gelijknamige plaatsen bestaan in het Koninkrijk Hannover / Duitsland. 
20 Onbekend - Unknown      Plaats van overlijden niet bekend. 
21 Op Zee, At Sea      Overleden op zee in de ruimste zin des woords. 
22 Paretch, Rusland       
23 Schuttorfinkel, Duitsland      Niet bekend. Vermoedelijk een voormalig dorp in Pruissen. 
24 Seclin, Hauts-de-France, Frankrijk      Seclin (Nederlands: Sikelijn of Sikelin) is een gemeente in het Franse Noorderdepartement in de regio Hauts-de-France. De gemeente telt 12.276 inwoners (2006) en maakt deel uit van het arrondissement Rijsel. 
25 Stanneveld, Duitsland      Niet bekend. Vermoedelijk een dorp destijds in Nedersaksen, Duitsland. 
26 Swinoor, Noorwegen      Onbekend 
27 Tabbenstaar, Ambt Zibbiske, Deutschland       
28 Uddel, Apeldoorn, Gelderland      Uddel is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland, en het ligt op de Veluwe, in de gemeente Apeldoorn. Het dorp met de directe omgeving heeft 4270 inwoners (2014). Het dorp heeft religieus en politiek alle kenmerken van de Bijbelgordel. De eerste vermelding van Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch. In 1992 werd het 1200-jaar bestaan uitbundig gevierd. Hiermee is Uddel het op één na oudste dorp van Nederland. Het oudste dorp is namelijk Beek.
Religie
Uddel is een orthodox-christelijk dorp; het is goed te typeren als bevindelijk gereformeerd. Onder andere blijkt dit uit het plaatselijk stemgedrag: zo haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 de SGP 65% van de stemmen (bijna een kwart van alle stemmen op de SGP in de toentertijd meer dan 130.000 inwoners tellende gemeente Apeldoorn), de drie christelijke partijen samen (dat wil zeggen inclusief het CDA en de ChristenUnie) bijna 87%. Het dorp heeft kerken van de Protestantse Kerk in Nederland, de Gereformeerde Gemeenten en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.
Scholen
Er zijn drie scholen in Uddel: een protestants-christelijke school, een reformatorische school voor basisonderwijs en een reformatorische school voor voortgezet onderwijs. De school voor voortgezet onderwijs is een dependance van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn, die de locatie Uddel vooral heeft gekozen vanwege de centrale ligging op de Veluwe; met name uit Uddel, Nunspeet, Ermelo en Elspeet komen veel leerlingen.
Uddel kende tussen 1842 en 2007 ook een openbare school (De Wegwijzer; vanaf 2004: De Vlindertuin), die reeds vanaf 1937 met opheffing werd bedreigd (het jaar dat de protestants-christelijke Prins Willem Alexanderschool werd opgericht en het leerlingenaantal van 150 naar enkele tientallen terugliep) vanwege het geringe aantal leerlingen. In 2001 was de school met 13 leerlingen (ver onder de opheffingsnorm van 23 leerlingen) de kleinste school van Nederland. Omdat de dichtstbijzijnde openbare school op 14,6 kilometer afstand lag (in Apeldoorn), boven de wettelijke afstandsnorm van 10 kilometer, mocht het schoolgebouw echter opengehouden worden. De gemeente Apeldoorn besloot, om het 'laatste bolwerk van openbaarheid' in het dorp open te houden, zelfs unaniem tot een nieuw schoolgebouw dat in 2004 werd opgeleverd. 3 jaar na de nieuwbouw was het aantal leerlingen echter gedaald tot 5 en sloot de nieuwe school alsnog en werd overgenomen door de Prins Willem Alexanderschool. De gemeente wil de school wel achter de hand houden voor de eventuele oprichting van een nieuwe openbare basisschool.
Nieuwbouw
Uddel is aan een opmars bezig met de woningbouw. In 2006 werd de wijk De Zandsteeg gebouwd. Na dit lag de nieuwbouw weer stil. Tot aan 2014, want toen kwam het plan De Veluwte en Het Aardhuus erbij. De Veluwte is al voltooid en is gebouwd op het voormalige Kayim terrein. In 2015 is er begonnen met het plan Aardhuus. Hier zullen in totaal 104 woningen gebouwd worden, verspreid over fases. Mocht dit plan ook voltooid zijn, dan zijn er nog plannen voor aan de Veenkamp, waar men 160-180 woningen wil realiseren. Dit met als doel om de jeugd in Uddel te houden.
Buurtschappen
Onder het dorp Uddel vallen ook de buurtschappen Meerveld en Nieuw Milligen. Bij deze laatste hoort het AOCS en het Landal Park, genaamd Rabbit Hill. De dorpsvereniging van Uddel gaat ook over deze buurtschappen. Het hierboven genoemde inwoneraantal is inclusief deze buurtschappen. Naast Nieuw Milligen ligt de buurtschap Oud Milligen. Deze valt echter onder het dorp Garderen. 
29 Zuideinde, Nieuwkoop, Zuid-Holland      Zuideinde is een buurtschap in de gemeente Nieuwkoop, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt in het zuiden van de gemeente tussen Nieuwkoop en Zwammerdam.
Ten noorden van Zuideinde liep de spoorlijn Uithoorn - Alphen aan den Rijn, waar Zuideinde samen met de buurtschap Achttien Kavels een spoorweghalte aan hadden: stopplaats Zuideindscheweg. Tegenwoordig ligt Nieuwkoop dichter bij deze spoorweghalte.