Limburg 


Aantekeningen: Limburg is een van de twaalf provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten van het land. Het heeft ongeveer een bevolking van 1,14 miljoen inwoners. Hiervan is circa 19,6 procent allochtoon. De hoofdstad van Limburg is Maastricht.
Limburgers
Limburg kenmerkt zich door een duidelijke eigen identiteit, die onder andere bestaat uit een eigen taal, het Limburgs. Het is volgens huidige inzichten in essentie een Middelfrankisch dialect maar met de, voor Europese talen, vrij unieke eigenschap van een toontaal. Het Chinees is daarvan een bekend voorbeeld. Verdere culturele bijzonderheden zijn de vele fanfares, harmonieorkesten en schutterijen, en culinaire specialiteiten als de Limburgse vlaai. De schutterijen (Nederlandse en Belgische) meten zich jaarlijks in het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS). Ook carnaval (vastelaovend in het Limburgs) wordt uitgebreid gevierd in Limburg.
Limburg staat ook bekend om zijn vele bierbrouwerijen zoals bijv. De Lindeboombrouwerij in Neer, de Brandbrouwerij in Wijlre, de Gulpenerbrouwerij in Gulpen, en vele anderen o.a. Christoffelbier, Leeuw bier en de Hertog jan Brouwerij in Arcen/Velden enz.

OpenStreetMap

Gemeente/Stad : Latitude (Breedte): 51.264467, Longitude (Lengte): 5.896511


Geboorte

Treffers 1 t/m 4 van 4

   Familienaam, Voorna(a)m(en)    Geboorte    Persoon-ID 
1 Breedevelt, Jan  Ja, datum echter onbekendLimburg I415335
2 Claes, Grietgen  Ja, datum echter onbekendLimburg I415337
3 Claes, Isabel  ca. 1630Limburg I415336
4 Peukens, Anna Maria  1823Limburg I151426